Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Εισαγωγή

Το ξενοδοχείο ONOMA (NEW A.E.), που είναι ο “Υπεύθυνος της Επεξεργασίας” (σύμφωνα με το άρθρο 26 του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων) σέβεται τη σημασία που έχει η ορθή συλλογή, διατήρηση, επεξεργασία και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων των υποψήφιων εργαζόμενων, των προμηθευτών και των πελατών του, καθώς και των επισκεπτών/χρηστών της ιστοσελίδας του. Αυτή η πολιτική απορρήτου εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας συλλέγει, επεξεργάζεται και διαχειρίζεται τα προσωπικά σας δεδομένα.

Το ξενοδοχείο ONOMA επεξεργάζεται όλα τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων  (Κανονισμός 2016/679 – GDPR), καθώς και με την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία που ισχύει σήμερα ή θα ισχύσει στο μέλλον, παρέχοντας ένα ασφαλές περιβάλλον.

Αυτή η Πολιτική Απορρήτου ισχύει και εφαρμόζεται σε όλες τις υπηρεσίες, τις εγκαταστάσεις, τους ιστοτόπους, τις εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και τα επίσημα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ξενοδοχείου ONOMA που χρησιμοποιείτε.

Το ξενοδοχείο ONOMA (εταιρεία NEW A.E.) είναι μέλος του ομίλου Anatolia Hospitality,  στον οποίο ανήκουν επίσης το ξενοδοχείο ΑΝΑTOLIA στη Θεσσαλονίκη  (εταιρεία ΒΙΚΤΩΡΙΑ Α.Ε.) και το ξενοδοχείο ΑΝΑΤΟLIA στην Κομοτηνή (εταιρεία Ν. Γ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΑΕ).

1. Ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε

Ως προσωπικό δεδομένο ορίζεται κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποίησιμο πρόσωπο, πρόσωπο δηλαδή του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα. Δεν περιλαμβάνονται στοιχεία τα οποία δεν μπορούν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση ορισμένου ατόμου (ανώνυμα δεδομένα).

Συλλέγουμε τα ακόλουθα είδη προσωπικών δεδομένων:

Επισκέπτες / Πελάτες:

Στοιχεία Ταυτοποίησης: Ονοματεπώνυμο, όνομα χρήστη ή παρόμοιο αναγνωριστικό, ημερομηνία γέννησης και φύλο, ΑΦΜ, υπογραφή, πληροφορίες ταυτότητας ή διαβατηρίου, πληροφορίες για VISA, επαγγελματική και οικογενειακή κατάσταση, φωτογραφίες και βίντεο μέσω του συστήματος βιντεοεπιτήρησης (CCTV) και γενικότερα φωτογραφίες που βγαίνουν εντός του ξενοδοχείου (π.χ. στον φωτογραφικό μας θάλαμο – PhotoBooth).

Στοιχεία Επικοινωνίας: διεύθυνση χρέωσης, διεύθυνση e-mail, διεύθυνση κατοικίας και τηλεφωνικοί αριθμοί, τα στοιχεία επικοινωνίας και άλλα συναφή στοιχεία.

Στοιχεία Κράτησης: αριθμός δωματίου, τύπος δωματίου, αριθμός επισκεπτών, πληροφορίες οχήματος, ώρα άφιξης και αναχώρησης.

Οικονομικά Στοιχεία: στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού και κάρτας πληρωμής.

Δεδομένα συναλλαγών: λεπτομέρειες σχετικά με τις πληρωμές προς και από εσάς και άλλες λεπτομέρειες κρατήσεων ή άλλων προσφορών που έχετε αγοράσει από εμάς.

Ευαίσθητα δεδομένα*: Τυχόν αναπηρίες/ειδικές ανάγκες, ιατρικές παθήσεις και ειδικές ιατρικές ή διατροφικές απαιτήσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη διαμονή σας στο ξενοδοχείο μας.

Προωθητικό υλικό και επικοινωνία: τις προτιμήσεις σας σχετικά με προωθητικό υλικό από εμάς και από τρίτα πρόσωπα, όπως επί παραδείγματι στα μέλη του ομίλου ΑΝΑΤΟLIA (π.χ. ενημερωτικά δελτία – newsletter), καθώς και το πώς επιθυμείτε να επικοινωνούμε μαζί σας.

Αλληλογραφία μας μαζί σας: εδώ περιλαμβάνεται η άποψή σας για τα ξενοδοχεία (π.χ. τυχόν παράπονα και σχόλια από εσάς μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σελίδων κοινωνικής δικτύωσης ή αρχεία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, έγγραφης ή προσωπικής επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ μας).

Δεδομένα από τη δραστηριότητά σας στο Διαδίκτυο / στο κινητό: δεδομένα όπως η διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου (IP), ο τύπος και η έκδοση του προγράμματος περιήγησής σας, η ρύθμιση και η τοποθεσία της ζώνης ώρας και οι ρυθμίσεις εμφάνισης/οθόνης, δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας, δεδομένα σχετικά με την πλατφόρμα και άλλη τυχόν τεχνολογία στις συσκευές που χρησιμοποιείτε για πρόσβαση στον ιστότοπο ή στις εφαρμογές μας, δεδομένα σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε και αλληλεπιδράτε με τον ιστότοπο και τις εφαρμογές μας, τα δεδομένα του προφίλ σας (π.χ. όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης, προτιμήσεις, σχόλια και απαντήσεις σε έρευνες), καθώς και τα δεδομένα από τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. σχόλια, φωτογραφίες, βίντεο).

Δεδομένα από τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου: εδώπεριλαμβάνονται οι απαντήσεις σας στο ερωτηματολόγιο που σας δίνεται και μπορείτε –εφόσον το επιθυμείτε-  να συμπληρώσετε κατά την άφιξή σας στο ξενοδοχείο σας.

*Το ξενοδοχείο ΟΝΟΜΑ συλλέγει ευαίσθητες πληροφορίες (όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 9 του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων), μόνο εφόσον παρέχονται με τη ρητή συγκατάθεσή σας  ή εκτός εάν απαιτείται να το πράξουμε, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους ή κανονισμούς. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα υγείας που παρέχονται από εσάς για να διασφαλίσουμε την υγεία σας, να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και να αναβαθμίσουμε την εμπειρία σας.

Προσλήψεις:

Οι πληροφορίες που ενδέχεται να συλλέγουμε από τους υποψηφίους εργαζόμενους περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

• Όνομα, διεύθυνση, αριθμός/οί τηλεφώνου και διεύθυνση email

• Προσόντα, δεξιότητες, εμπειρία και ιστορικό απασχόλησης

• Τυχόν πρόσθετες πληροφορίες που περιέχονται στο βιογραφικό ενός υποψηφίου.

Ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας επεξεργάζεται αυτά τα δεδομένα, για να αξιολογήσει εάν θα συνάψει σύμβαση εργασίας με έναν συγκεκριμένο υποψήφιο, ενώ μπορεί επίσης να επεξεργαστεί προσωπικά δεδομένα για τον σκοπό συμμόρφωσης με νομικές του υποχρεώσεις. Έχουμε έννομο συμφέρον να επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα κατά τη διαδικασία πρόσληψης και να τηρούμε αρχεία της διαδικασίας. Ίσως χρειαστεί επίσης να επεξεργαστούμε τα δεδομένα των υποψηφίων για την υπεράσπισή μας εναντίον νομικών αξιώσεων.

Δεν θα κοινοποιήσουμε τα δεδομένα ενός υποψηφίου σε τρίτους, εκτός εάν έχουμε τη συγκατάθεσή του/της, εάν η αίτησή του/της για εργασία είναι επιτυχής και αν υποβάλλεται προσφορά εργασίας σε αυτόν/αυτήν.

2. Πώς συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Χρησιμοποιούμε διαφορετικές μεθόδους για τη συλλογή δεδομένων από εσάς, συμπεριλαμβανομένων:

Απευθείας από εσάς: μπορείτε να μας δώσετε τα στοιχεία ταυτοποίησης, τα στοιχεία επικοινωνίας και τα οικονομικά στοιχεία, συμπληρώνοντας κάποια φόρμα ή επικοινωνώντας μαζί μας μέσω ταχυδρομείου, τηλεφώνου ή/και email. Μπορείτε επίσης να μας παρέχετε προσωπικές πληροφορίες κατά την πραγματοποίηση μιας κράτησης μέσω email, τηλεφώνου, δικτύων κοινωνικής δικτύωσης, φαξ ή/και μέσω ιστοσελίδας ή/και από πλατφόρμες ή μηχανές κρατήσεων (όπως booking.com), καθώς κατά την εγγραφή και το check-in στις εγκαταστάσεις μας (για παράδειγμα, συμπληρώνοντας την έντυπη φόρμα εγγραφής, όταν παρουσιαστείτε σε μας αυτοπροσώπως). Τέλος, μπορείτε να μας παρέχετε προσωπικές σας πληροφορίες σχετικά με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σας μέσω της αλληλεπίδρασής σας με τις διάφορες υπηρεσίες του ξενοδοχείου μας (π.χ. στο εστιατόριο, στο μπαρ, μέσω της επικοινωνίας σας με το τμήμα οροφοκομίας, με τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου που σας δίνεται κατά την άφιξή σας στο ξενοδοχείο μας).

Από τρίτα μέρη ή διαθέσιμες στο κοινό πηγές: ενδέχεται να λάβουμε τα Στοιχεία Ταυτοποίησης για μια κράτηση που έγινε στο όνομά σας από τους συγγενείς σας, από ένα ταξιδιωτικό γραφείο / από ταξιδιωτικούς πράκτορες, από την εταιρεία στην οποία εργάζεστε, από ιστότοπους κρατήσεων ή από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Πληροφορίες που παρέχονται από εσάς σχετικά με συγγενικά άτομα: μπορείτε να μας παρέχετε προσωπικές πληροφορίες για μέλη της οικογένειάς σας, φίλους, εξαρτώμενα άτομα ή άλλα τρίτα πρόσωπα για τους σκοπούς της κράτησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι δική σας ευθύνη να τους ενημερώσετε ως προς την παρούσα Δήλωση και ως προς τα δικαιώματά τους.

Διαγωνισμός, Κουπόνια, Προσφορές, Έρευνες: ενδέχεται να λάβουμε τα δεδομένα σας αν επιλέξετε να συμμετάσχετε σε διαγωνισμούς.

Ιστοσελίδα / Εφαρμογή / Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: όταν επισκέπτεστε και αλληλεπιδράτε με την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου μας, όταν κατεβάζετε και χρησιμοποιείτε την εφαρμογή μας, καθώς και όταν επικοινωνείτε με το ξενοδοχείο μας μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης ή όταν χρησιμοποιείτε συνδέσεις στο Διαδίκτυο μέσω των κοινωνικών μέσων μας ενδέχεται να συλλέξουμε τα δεδομένα σας.

Ειδικότερα, ενδέχεται να συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα για εσάς, μέσω: α) αυτοματοποιημένων τεχνολογιών ή αλληλεπιδράσεων και β) σελίδων κοινωνικών μέσων. Για παράδειγμα, συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα χρησιμοποιώντας cookies και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες. Μπορεί επίσης να λάβουμε τεχνικά δεδομένα σχετικά με εσάς εάν επισκεφθείτε άλλες ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν τα cookie του ιστότοπού μας (για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου Cookies).

Πρόγραμμα Ανταμοιβής Πιστών Πελατών (Loyalty Program): εάν επιλέξετε να γίνετε μέλος του προγράμματος ανταμοιβής πιστών πελατών (loyalty program), θα συλλέξουμε τα δεδομένα σας προκειμένου να σας παρέχουμε τα οφέλη που σχετίζονται με το πρόγραμμα.

Εκδηλώσεις (συναντήσεις, γάμοι κ.λπ.): ενδέχεται να συλλέξουμε τα προσωπικά σας δεδομένα μέσω της διοργάνωσης μιας εκδήλωσης, από εσάς απευθείας, προκειμένου να οργανώσουμε μια εκδήλωση σε έναν από τους χώρους μας.

CCTV: ενδέχεται να καταγράψουμε ή να τραβήξουμε εικόνες σας σε δημόσιους χώρους, χρησιμοποιώντας CCTV, κυρίως για την προστασία σας, των επισκεπτών μας και άλλων προσκεκλημένων, καθώς και του προσωπικού μας.

Υπηρεσία Wi-Fi του Ξενοδοχείου: Όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες Wi-Fi στα ξενοδοχεία μας, τα προσωπικά δεδομένα για πρόσβαση και ταυτοποίηση ενδέχεται να συλλέγονται και να χρησιμοποιούνται.

3. Πληροφορίες σε ανήλικους

Οι ιστότοποι και οι υπηρεσίες μας γενικά δεν απευθύνονται σε ανήλικους κάτω των 15 ετών. Το ξενοδοχείο ΟΝΟΜΑ δεν συλλέγει εν γνώσει του προσωπικά δεδομένα από άτομα κάτω των 15 ετών χωρίς τη γονική συγκατάθεση. Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε εκ των υστέρων, ότι κάποια από τα προσωπικά δεδομένα που έχουμε συλλέξει αφορούν άτομο ηλικίας κάτω των δεκατριών (13), θα τα διαγράψουμε αμέσως. Εάν είστε γονέας ενός παιδιού ηλικίας κάτω των δεκατριών (13) και ανησυχείτε για πληροφορίες που μπορεί να μας έχει δώσει το παιδί σας, επικοινωνήστε μαζί μας στα στοιχεία που αναφέρονται στο τέλος της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου.

4. Πως χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Κρατήσεις: ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας για να πραγματοποιήσουμε μια κράτηση σε σχέση με μία από τις υπηρεσίες μας (διαμονή, κράτηση σε εστιατόριο / μπαρ).

Πληρωμές: για να πραγματοποιήσετε μια κράτηση ή οποιοδήποτε άλλο είδος αγοράς, απαιτούνται τα στοιχεία πληρωμής σας.

Υπηρεσίες: για να μπορούμε να παρέχουμε και στη συνέχεια να χρεώνουμε για οποιεσδήποτε υπηρεσίες που σχετίζονται με το ξενοδοχείο μας, να διευκολύνουμε τυχόν ειδικά αιτήματα ή βοήθεια που έχετε ζητήσει, καθώς και να εξατομικεύσουμε τις υπηρεσίες μας, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις προσωπικές σας ανάγκες και να βελτιστοποιήσουμε την εμπειρία σας

Για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας: κατά τη διάρκεια της διαμονής σας ενδέχεται να ζητήσουμε τα σχόλιά σας σχετικά με τις υπηρεσίες μας, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν αργότερα για την περαιτέρω βελτίωσή τους.

Marketing/Προώθηση: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να μοιραστούμε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας που πιστεύουμε, ότι ίσως θέλετε ή χρειάζεστε ή τι μπορεί να σας ενδιαφέρει.

Με την προϋπόθεση, ότι θα έχουμε λάβει την προηγούμενη ρητή συγκατάθεσή σας και εφόσον δεν την έχετε ανακαλέσει, δικαιούμαστε να σας αποστέλλουμε μηνύματα προωθητικού / διαφημιστικού περιεχομένου, είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email), είτε με τηλεφωνική επικοινωνία, είτε με προσωπικό μήνυμα (sms), είτε μέσω διάφορων εφαρμογών επικοινωνίας (π.χ. viber/whatsapp), με σκοπό να ενημερώνεστε για τα νέα και τα, κατά καιρούς, προσφερόμενα πακέτα προσφορών.

Μπορείτε βέβαια ανά πάσα στιγμή να σταματήσετε να λαμβάνετε προωθητικά/διαφημιστικά μηνύματα: α) είτε δηλώνοντάς το κατά το στάδιο της κράτησής σας, β) είτε κλικάροντας τον σύνδεσμο ‘unsubscribe’ ο οποίος θα βρίσκετε σε κάθε email που θα λαμβάνετε από το ξενοδοχείο μας, είτε γ) επικοινωνώντας μαζί μας στα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο τέλος της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου, δηλώνοντάς μας ότι δεν επιθυμείτε πλέον να λαμβάνετε τέτοιου είδους μηνύματα.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταμοιβής πιστών πελατών (loyalty program): εάν επιλέξετε να γίνετε μέλος του προγράμματος ανταμοιβής πιστών πελατών (loyalty program), θα συλλέξουμε τα δεδομένα σας.

Για να συμμορφωθούμε με νομικές μας υποχρεώσεις: τα δεδομένα σας ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για να συμμορφωθούμε με τις εντολές που επιβάλλονται από τους ελεγκτές μας, για σκοπούς υποβολής χρηματοοικονομικών αναφορών, από τις κυβερνητικές αρχές και για τους σκοπούς συνεργασίας με τις αστυνομικές αρχές, τις ρυθμιστικές αρχές και/ή τα δικαστήρια, αρχές στατιστικής.

5. Ερωτηματολόγιο

Κατά την πραγματοποίηση του check in στο ξενοδοχείο μας, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής σας, θα έχετε τη δυνατότητα να απαντήσετε διαδικτυακά σε ένα ερωτηματολόγιο. Με τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου αυτού και ανάλογα με τις απαντήσεις που θα δώσετε, θα σας προτείνουμε διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις (εντός και εκτός του ξενοδοχείου μας), προκειμένου να βελτιστοποιήσουμε τη διαμονή και την εμπειρία σας στην πόλη μας (Θεσσαλονίκη).  Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι σε κάθε περίπτωση προαιρετική.

Επίσης, ακόμα και αν επιθυμείτε να το συμπληρώσετε, μπορείτε να αρνηθείτε να απαντήσετε σε κάποια ερώτηση. Τέλος, μπορείτε να σταματήσετε τη συμπλήρωσή του ανά πάσα στιγμή, χωρίς αιτιολόγηση. Σε κάθε περίπτωση, με τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου συνάγεται σιωπηρά η παροχή της συγκατάθεσής σας στην αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων σας από το ξενοδοχείο μας.

Οι πληροφορίες που θα συλλέξουμε θα είναι εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για να σας παρέχουμε εξατομικευμένες προτάσεις ψυχαγωγίας και αναψυχής που θα λαμβάνουν χώρα είτε στο ξενοδοχείο μας είτε στην πόλη μας κατά τη διάρκεια της διαμονής σας σε εμάς. Η ηλεκτρονική βάση με τα δεδομένα που θα παραχωρήσετε με τις απαντήσεις σας θα φυλάσσετε στους υπολογιστές του ξενοδοχείου μας. Δεν καταγράφεται η διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου (IP) και τυχόν άλλα προσωπικά δεδομένα.

6. Φωτογραφικός θάλαμος (PhotoBooth)

Εντός του ξενοδοχείου μας υπάρχει φωτογραφικός θάλαμος (PhotoBooth), όπου μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες και να αποθανατίσετε τις στιγμές σας. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση του φωτογραφικού θαλάμου είναι να παρέχετε ρητά τη συγκατάθεσή σας (επιλέγοντας το αντίστοιχο τετραγωνίδιο που θα εμφανιστεί κατά την είσοδό σας στον φωτογραφικό θάλαμο) στην αποθήκευση των φωτογραφιών που θα τραβήξετε στην κάρτα μνήμης, έτσι ώστε να είναι δυνατή η εκτύπωσή τους σε έντυπη μορφή.

Επιπλέον, μπορείτε –εφόσον το επιθυμείτε- να συναινέσετε (επιλέγοντας το αντίστοιχο τετραγωνίδιο που θα εμφανιστεί κατά την είσοδό σας στον φωτογραφικό θάλαμο) στην περαιτέρω χρήση των φωτογραφιών που έχετε τραβήξει από το ξενοδοχείο μας. Η συναίνεσή σας στην περαιτέρω χρήση των φωτογραφιών είναι σε κάθε περίπτωση προαιρετική. Η περαιτέρω χρήση των φωτογραφιών σας περιλαμβάνει την ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) του ξενοδοχείου μας (Facebook, Instagram, LinkedIn κλπ) και γενικότερα σκοπούς marketing και προώθησης. Οι φωτογραφίες από τον φωτογραφικό θάλαμο αποθηκεύονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν –εφόσον έχετε χορηγήσει τη συγκατάθεσή σας-  για χρονικό διάστημα ενός έτους από τη λήψη τους, μετά το πέρας του οποίου θα διαγράφονται οριστικά.   

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε, ότι η συγκατάθεση που παρέχετε, τόσο για την αποθήκευση των φωτογραφιών στην κάρτα μνήμης, όσο και για την περαιτέρω χρήση τους από το ξενοδοχείο μας, επιλέγοντας το αντίστοιχο κάθε φορά τετραγωνίδιο, ισχύει για όλα τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη φωτογραφία. Σε κάθε περίπτωση, με τη χρήση του φωτογραφικού θαλάμου συνάγεται σιωπηρά η παροχή της συναίνεσής σας στην αποθήκευση και επεξεργασία των φωτογραφιών σας από το ξενοδοχείο μας.

7. Νομική Βάση επεξεργασίας

Εκτέλεση σύμβασης: Η χρήση των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να είναι απαραίτητη για την εκτέλεση της σύμβασης που έχετε μαζί μας (π.χ. πραγματοποίηση κράτησης).

Συγκατάθεση: Ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας θα βασιστεί στη συγκατάθεσή σας για να χρησιμοποιήσει: (i) τεχνικές πληροφορίες, όπως δεδομένα cookie και τα δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας, όπως περιγράφεται στην παρούσα Πολιτική απορρήτου, (ii) τις απαντήσεις του ερωτηματολογίου, για την παροχή προτάσεων ψυχαγωγίας , (iii) τις φωτογραφίες που τραβήξατε στον φωτογραφικό θάλαμο και (iv) τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς μάρκετινγκ, όπου απαιτείται από το νόμο. Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή επικοινωνώντας μαζί μας στα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο τέλος της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου.

Έννομο Συμφέρον: Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τα έννομα συμφέροντά μας ή για τα έννομα συμφέροντα τρίτου προσώπου, εκτός εάν υπάρχει λόγος για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων που να υπερισχύει αυτών των εννόμων συμφερόντων μας. Για παράδειγμα, αποτελεί έννομο συμφέρον μας να επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας, για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και το περιεχόμενο του ιστοτόπου μας ή για να προστατέψουμε την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα του προσωπικού μας.

Ζωτικό συμφέρον: Σε περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατή η λήψη της συγκατάθεσής σας, ενδέχεται να χρειαστεί να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που παρείχατε κατά την παροχή των Υπηρεσιών μας, όπου είναι προς το ζωτικό σας συμφέρον ή προς το συμφέρον άλλων (π.χ. σε περίπτωση ενός επείγοντος ιατρικού περιστατικού).

8. Κοινοποίηση δεδομένων

Η επιχείρησή μας δηλώνει ρητώς, ότι δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε παράνομη ή αθέμιτη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων και δεν μεταβιβάζει με καθ’ οποιοδήποτε τρόπο και για οποιαδήποτε αιτία προς οποιοδήποτε τρίτο προσωπικά στοιχεία και πληροφορίες χρηστών/επισκεπτών/πελατών. 

Ωστόσο, ενδέχεται να μοιραστούμε τα προσωπικά δεδομένα, που εσείς μας έχετε δώσει με την ρητή συγκατάθεσή σας, με τους αποκλειστικώς αναφερόμενους παρακάτω τρίτους για τους σκοπούς που εκτίθενται παρακάτω, πάντοτε υπό την προϋπόθεση ότι τα προσωπικά σας στοιχεία δεν υφίστανται οιαδήποτε παράνομη επεξεργασία:

Σε συνεργάτες του Ξενοδοχείου, προκειμένου να σας βοηθήσουμε να καλύψετε τις ανάγκες σας κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στα ξενοδοχεία μας και να σας παρέχουμε προωθητικό υλικό σύμφωνα με τις επιλογές σας.

Σε Εξωτερικούς Συνεργάτες: Ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα σε άλλους τρίτους συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων εμπειρογνωμόνων και συμβούλων που μας παρέχουν υπηρεσίες. Άλλα τρίτα μέρη περιλαμβάνουν εκδότες πιστωτικών καρτών, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εξωτερικούς ελεγκτές και δικηγόρους  καθώς επίσης και τα  μέλη (εταιρείες) του ομίλου ΑΝΑΤΟLIA.

Σε ταξιδιωτικά γραφεία/εταιρικούς ταξιδιωτικούς συνεργάτες μας: Ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα σε συνεργάτες που σχετίζονται με ταξιδιωτικές υπηρεσίες. Αυτοί μπορεί να είναι ταξιδιωτικά πρακτορεία, αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, προκειμένου να τους επιτρέψουμε να σας παρέχουν την μοναδική δυνατότητα για την αγορά υπηρεσιών που σχετίζονται με ταξίδια.

Σε κυβερνητικές αρχές: Για τη συμμόρφωση της επιχείρησής μας με νομικές απαιτήσεις.  

Σε τρίτους πάροχους υπηρεσιών διαδικτύου: Ο ιστότοπος μας μπορεί να περιλαμβάνει συνδέσμους προς ιστοσελίδες τρίτων, προσθήκες και εφαρμογές. Κάνοντας κλικ σε αυτούς τους συνδέσμους ή ενεργοποιώντας αυτές τις συνδέσεις ενδέχεται να επιτρέπεται σε τρίτα μέρη να συλλέγουν ή να κοινοποιούν δεδομένα για εσάς. Ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας δεν ελέγχει αυτούς τους ιστότοπους τρίτων και δεν ευθύνεται για τις δηλώσεις απορρήτου τους. Για να μάθετε περισσότερα για αυτές τις πρακτικές, συμβουλευθείτε την Πολιτική Προστασίας Απορρήτου των τρίτων παρόχων.

Διεθνείς Διαβιβάσεις δεδομένων: Κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, ενδέχεται να προκύψει η μεταφορά των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των λοιπών πληροφοριών που συλλέγουμε από εσάς σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης/ του Ευρωπαϊκού οικονομικού χώρο (ΕΟΧ), οι λεγόμενες «τρίτες χώρες». Ενδέχεται, για παράδειγμα, τα προσωπικά σας δεδομένα να υποβληθούν σε επεξεργασία από προσωπικό που λειτουργεί σε τρίτες χώρες, το οποίο εργάζεται για εμάς ή άλλες οντότητες που ενεργούν ως εκτελούντες την επεξεργασία, οι οποίοι επεξεργάζονται δεδομένα για λογαριασμό μας.

Κάθε διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε χώρες εκτός εκείνων για τις οποίες έγινε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μια απόφαση επάρκειας όσον αφορά το επίπεδο προστασίας των δεδομένων, θα πραγματοποιηθεί βάσει συμβατικών συμφωνιών χρησιμοποιώντας τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή άλλες ενδεδειγμένες διασφαλίσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, προκειμένου να παρέχουμε κατάλληλες και επαρκείς εγγυήσεις για τα προσωπικά σας δεδομένα.

9. Πόσο καιρό διατηρούμε τις πληροφορίες σας

Θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους τα συλλέξαμε, κυρίως για σκοπούς ικανοποίησης οποιωνδήποτε νομικών, λογιστικών υποχρεώσεων ή υποχρεώσεων υποβολής αναφοράς προς ρυθμιστικές αρχές. Παράλληλα, περιορίζουμε την πρόσβαση στις πληροφορίες σας μόνο σε εκείνα τα άτομα που πρέπει να τα χρησιμοποιήσουν για τον εκάστοτε σχετικό σκοπό.

Για να προσδιορίσουμε την χρονική περίοδο διατήρησης των προσωπικών σας δεδομένων, λαμβάνουμε υπόψη την ποσότητα, τη φύση και την ευαισθησία των προσωπικών δεδομένων, τον πιθανό κίνδυνο βλάβης από μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή/και αποκάλυψη των προσωπικών σας δεδομένων, τους σκοπούς για τους οποίους επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα και εάν μπορούμε να επιτύχουμε αυτούς τους σκοπούς με άλλα μέσα, καθώς και τις ισχύουσες νομικές υποχρεώσεις.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας (βλ. κατωτέρω υπό 11). Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να κρατήσουμε τα δεδομένα σας σε ανωνυμοποιημένη μορφή (π.χ. στατιστικά ή δημογραφικά στοιχεία) έτσι ώστε να μην μπορούν πλέον να συσχετιστούν με εσάς ή/και να σας ταυτοποιήσουν. Σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να τα χρησιμοποιήσουμε χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση, καθώς τα στοιχεία αυτά μπορεί να προέρχονται από τα προσωπικά σας στοιχεία, αλλά δεν θεωρούνται προσωπικά δεδομένα από το νόμο, καθώς δεν οδηγούν στην ταυτότητά σας με άμεσο ή έμμεσο τρόπο.

10. Η ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων

Τα δεδομένα που μας παρέχετε προστατεύονται με τεχνολογία SSL (Secure Socket Layer – Ασφαλές Στρώμα Υποδοχών). Η τεχνολογία SSL αποτελεί τη βασική μέθοδο στον κλάδο κρυπτογράφησης προσωπικών πληροφοριών και στοιχείων πιστωτικών καρτών, για την εξασφάλιση της ασφαλούς μεταφοράς τους στο διαδίκτυο. Όλα τα στοιχεία πληρωμών μεταβιβάζονται μέσω ασφαλούς σύνδεσης SSL σε μια αποκλειστική υποδομή δικτύου (Multiprotocol Label Switching – MPLS) και αποθηκεύονται σύμφωνα με τα Πρότυπα Ασφαλείας Δεδομένων του Κλάδου Καρτών Πληρωμής (PCI DSS).

11. Ποια είναι τα δικαιώματά σας

Έχετε μια σειρά δικαιωμάτων επί των προσωπικών σας δεδομένων – στοιχείων, που έχετε γνωστοποιήσει στο ξενοδοχείο ΟΝΟΜΑ. Αναλυτικότερα:

Το δικαίωμα πρόσβασης: Έχετε το δικαίωμα να λάβετε ένα αντίγραφο των προσωπικών δεδομένων που διατηρούμε για εσάς, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης τους.

Το δικαίωμα διόρθωσης: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να διορθωθούν τα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για εσάς, όπου είναι λανθασμένα ή ελλιπή.

Το δικαίωμα διαγραφής: Αυτό το δικαίωμα σας δίνει τη δυνατότητα να απαιτήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων από τα συστήματα και τα αρχεία μας. Στην περίπτωσή αυτή, η επιχείρησή μας υποχρεούται να διαγράψει τα δεδομένα σας, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και θα το πράξει εφόσον ισχύει ένας από τους κάτωθι αποκλειστικά αναφερόμενους λόγους: α) τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν από την επιχείρησή μας ή υποβλήθηκαν κατ` άλλο τρόπο σε επεξεργασία, β) ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για τη συλλογή, επεξεργασία και αποθήκευση των προσωπικών σας δεδομένων από την επιχείρησή μας και δεν υπάρχει άλλη νομική βάση για την επεξεργασία και στο μέτρο που δεν υπάρχει τέτοια νομική βάση, γ) αντιτίθεστε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και δεν υπάρχουν επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία, δ) τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα υποβλήθηκαν σε επεξεργασία παράνομα, ε) τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πρέπει να διαγραφούν, ώστε να τηρηθεί νομική υποχρέωση βάσει του εθνικού και ενωσιακού δικαίου στο οποίο υπόκειται η επιχείρησή μας, στ) τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα έχουν συλλεχθεί σε σχέση με την προσφορά υπηρεσιών της κοινωνίας των πληροφοριών απευθείας σε παιδί, όπως ειδικότερα αναφέρονται στο αρ. 8§1 του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: Αυτό το δικαίωμα σας επιτρέπει να περιορίσετε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από εμάς. Εάν ασκηθεί αυτό το δικαίωμα, το ξενοδοχείο μας μπορεί να αποθηκεύει τα προσωπικά σας δεδομένα, αλλά απαγορεύεται οποιαδήποτε άλλη χρήση αυτών, εκτός από συγκεκριμένες και περιορισμένες περιπτώσεις.

Το δικαίωμα εναντίωσης: Έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε στη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων από εμάς σε ορισμένες περιπτώσεις. Ωστόσο, ενδέχεται να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, παρά την αντίρρησή σας, όπου υπάρχουν επιτακτικοί νόμιμοι λόγοι για να το πράξουμε ή όπου πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε σχέση με τυχόν νομικές μας αξιώσεις.

Το δικαίωμα φορητότητας δεδομένων: Αυτό το δικαίωμα σάς επιτρέπει να αποκτάτε τα προσωπικά σας δεδομένα σε μορφή που σας επιτρέπει να τα μεταφέρετε σε άλλη εταιρεία/οργανισμό, στις περιπτώσεις όπου επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα βάσει συγκατάθεσης ή εκτέλεσης σύμβασης και εφόσον η επεξεργασία πραγματοποιείται με αυτοματοποιημένα μέσα. Έχετε το δικαίωμα φορητότητας των προσωπικών σας δεδομένων απευθείας από εμάς σε άλλη εταιρεία/οργανισμό, εάν αυτό είναι τεχνικά εφικτό.

Το δικαίωμα καταγγελίας σε εποπτική αρχή: Έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων εάν πιστεύετε ότι δεν επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων και

Το δικαίωμα να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας: Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από εμάς ανά πάσα στιγμή. Αυτό δεν θα επηρεάσει τη νομιμότητα της επεξεργασίας μας πριν από την ανάκληση.

Εφόσον ασκήσετε οποιαδήποτε από τα ως άνω αναφερόμενα δικαιώματά σας, θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίησή του αιτήματός σας εντός τριάντα (30) εργάσιμων ημερών από την λήψη του σχετικού αιτήματός σας. Περιστασιακά, μπορεί να χρειαστεί περισσότερο από ένα μήνα, αν το αίτημά σας είναι ιδιαίτερα περίπλοκο ή έχετε υποβάλει σειρά αιτημάτων. Σε αυτήν την περίπτωση, θα σας ειδοποιήσουμε και θα σας κρατούμε ενήμερους. Σε κάθε περίπτωση, θα σας ενημερώσουμε άμεσα είτε για την ικανοποίησή του, είτε για τους αντικειμενικούς λόγους που εμποδίζουν την ικανοποίησή του.

Ίσως χρειαστεί να ζητήσουμε επιπρόσθετες πληροφορίες από εσάς για να μας βοηθήσετε να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά σας και να διασφαλίσουμε το δικαίωμά σας να αποκτήσετε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα (ή να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα άλλα δικαιώματά σας). Αυτό είναι ένα μέτρο ασφαλείας για να διασφαλίσουμε ότι τα προσωπικά δεδομένα δεν αποκαλύπτονται σε κανένα άτομο που δεν έχει δικαίωμα να τα λάβει. Ενδέχεται επίσης να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ζητήσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αίτημά σας, για να επιταχύνουμε την απάντησή μας.

12. Τροποποιήσεις στην παρούσα δήλωση

Ενδέχεται να αναθεωρούμε αυτήν την Δήλωση περιστασιακά αναρτώντας μια νέα έκδοση στην ιστοσελίδα μας. Μπορείτε να ελέγχετε την ιστοσελίδα μας σε τακτική βάση για να σημειώσετε τυχόν αλλαγές.

13. Στοιχεία Επικοινωνίας του Υπεύθυνου Επεξεργασίας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με έναν από τους εξής τρόπους:

Διεύθυνση:  ΞενοδοχείοONOMA

Μοναστηρίου 24, Τ.Κ. 54629

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Email: info@anatoliahospitality.com

Τηλ.: +30 2314 423 300

Fax: +30 2310 512 892

14. Στοιχεία επικοινωνίας του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO)